Ana Sayfa Hakkımızda Hizmetlerimiz Ürünlerimiz Rektifiye Nedir ? İletişim
   

 
  • 25-28 şubat 2016
    eurasia motobike expo motosiklet fuarı








  • Alış
    Satış
      Dolar
      Euro


      
     
      Online
      Bugün
      Dün
      Toplam
      IP
    :
    :
    :
    :
    :
    2
    4
    20
    82,575
    3.235.226.14
      

     
    IZMIR 

    Rektifiye (Motor Yenileme) Nedir?

    Araçlarımızın kalbi olan motorlar çalışma koşullarına bağlı olarak zaman içerisinde aşınırlar.
    Motor yenileme, ya da halk arasında daha çok bilinen ismi ile rektifiye, aşınmış bir motorun standartlara uymayan parçalarının (silindirler, pistonlar, krank mili vb) çeşitli talaşlı işlemler uygulanarak ve değiştirilerek tekrar ilk günkü gibi çalışır hale getirilmesidir.

    Aslında rektifiye dediğimiz şey motorda yapılan işlerden sadece bir tanesidir. O da silindirlerin ovallik yada konikliği durumunda düzeltilmesidir. Ama Motor Yenileme yada Motor Revizyonu dediğimiz zaman işin içine; Krank taşlama, silindir kapak taşlama, silindir bloğunun yüzeyinin taşlaması, supap yuva taşlama, ana yatak bara, kol yatak bara, honlama, krank çatlaklık kontrolü ve silindir çatlaklık kontrolü gibi bir çok iş girer.


      Honlama Nedir?


      Rektifiye nedir sorusundan sonra doğal olarak akla gelen ikinci soru honlama nedir   olacaktır.

      Honlama, rektifiyeden sonra silindir yüzeylerinin segmanların çalışabilmesi için   hazırlanması işlemedir.Honlamadan sonra silindir yüzeyi segmanların aşınmadan   çalışabilmesi için yeterince   pürüzsüz olmalıdır.

      Çünkü honlama işlemi sonucu ortaya çıkan yüzeyin pürüzlülüğü, motor ömrünü ve   yağ sarfiyatını belirleyen en önemli faktördür. O yüzden motor yenilemede rektifiyeden   sonra önemli işlerden biridir honlama!
     
      
      Yine honlama sonucu, silindir yüzeyinde segmanlar tarafından sıyrılan yağın tutulabilmesi için uygun sayıda, derinlikte ve   dağılımda yağ cepleri bulunmalıdır.

      Honlama sonrası, pürüzsüz olan silindir yüzeyinde çalışan segmanlar yüzeye tam basabilmeli, yağı muntazam   sıyırabilmeli, artan kompresyon ile birlikte kartere gaz kaçakları engellenmelidir.

      Segmanlar tarafından sıyrılan yağ yüzeydeki yağ ceplerinde tutunabilmeli ve yanma odasına minimum miktarda yağ   taşınmalıdır.

      Pürüzsüz bir yüzeyin avantajlarına sahip olurken sıyrılan yağın tutabilmesi için gerekli yüzey yapısına ulaşabilmenin en   iyi yolu ise iki adımda yapılan plato honlamadır. 


    Ana Sayfa  -  Hakkımızda  -  Hizmetlerimiz  -  Ürünlerimiz  -  Rektifiye Nedir ?  -  İletişim